Procurorii anticorupţie au descins la Ministerul Economiei din Republica Moldova

Procurorii anticorupţie din Republica Moldova desfăşoară, marţi, percheziţii în mai multe birouri ale Ministerului Economiei din această ţară, relatează Radio Chişinău şi Deschide.md.

323 afișări
Imaginea articolului Procurorii anticorupţie au descins la Ministerul Economiei din Republica Moldova

Procurorii anticorupţie au descins la Ministerul Economiei din Republica Moldova

Informaţia a fost confirmată de Procuratura Generală pentru Deschide.md, fără a oferi mai multe detalii, pentru a nu periclita desfăşurarea anchetei. Acţiunea ar avea la bază o sesizare făcută în adresa procurorilor anticorupţie, din către Premierul Pavel Filip.

Tot marţi, 10 persoane au fost reţinute de către ofiţerii Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) şi procurorii anticorupţie în cadrul unui dosar ce vizează acţiuni ilicite ale unor angajaţi vamali.

Acum o lună, 14 vameşi de la punctele de trecere Sculeni şi Leuşeni au fost reţinuţi pentru acte de corupţie.
Iar în luna octombrie, 28 de angajaţi, dintre care inspectori vamali, şefi de tură, şefi de post ai punctelor de trecere Tudora şi Palanca, precum şi şeful adjunct al Biroului Vamal Bender au fost reţinuţi, pentru corupere pasivă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici