Procurorii spanioli înaintează acuzaţii penale asupra membrilor Parlamentului catalan ce au votat legea referendumului

Procurorii spanioli au anunţat joi că vor înainta acuzaţii penale asupra membrilor Parlamentului regional catalan care au votat pentru desfăşurarea unui referendum de independenţă, care este considerat ilegal la Madrid, relatează site-ul agenţiei Reuters.

655 afișări
Imaginea articolului Procurorii spanioli înaintează acuzaţii penale asupra membrilor Parlamentului catalan ce au votat legea referendumului

Procurorii spanioli înaintează acuzaţii penale asupra membrilor Parlamentului catalan ce au votat legea referendumului

Procurorul general al Spaniei, Jose Manuel Maza, a afirmat că biroul său va înainta acuzaţii penale asupra membrilor forului legislativ catalan, pe motiv că încalcă prevederile Constituţiei naţionale.

Potrivit Articolului 155 din Constituţia Spaniei, autorităţile de la Madrid au puterea de a interveni direct în administrarea guvernului regional din Catalonia, obligându-l să renunţe la vot. În plus, Constituţia spaniolă prevede că ţara este indivizibilă.

Maza a adăugat că a cerut forţelor de securitate spaniole să investigheze orice pregătire a autorităţilor catalane pentru desfăşurarea referendumului pentru independenţă.

Parlamentul regional al Cataloniei a adoptat miercuri o lege privind convocarea referendumului de independenţă faţă de Spania la 1 octombrie.

Guvernul central de la Madrid a cerut Curţii Constituţionale să declare nulă legea referendumului de îndată ce este aprobată de Parlamentul regional.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici