Procurorii ungari investighează un caz semnalat de OLAF care îl vizează pe ginerele lui Viktor Orban pentru fraudă cu fonduri UE

Procurorii ungari au lansat o investigaţie privind un caz de fraudă cu fonduri europene care îl vizează pe ginerele premierului Viktor Orban, în condiţiile în care Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a desfăşurat o anchetă independentă, relatează site-ul agenţiei Reuters.

395 afișări
Imaginea articolului Procurorii ungari investighează un caz semnalat de OLAF care îl vizează pe ginerele lui Viktor Orban pentru fraudă cu fonduri UE

Procurorii ungari investighează un caz semnalat de OLAF care îl vizează pe ginerele lui Viktor Orban pentru fraudă cu fonduri UE

OLAF a anunţat în luna ianuarie că ancheta vizează 35 de proiecte de iluminat public din Ungaria, derulate de către o companie controlată de către Istvan Tiborcz, ginerele lui Orban.

Comisia Europeană a primit un raport în acest sens, potrivit căruia investigaţia "a dezvăluit nu doar nereguli grave în majoritatea proiectelor, dar şi conflicte de interese".

"Data încheierii acestei investigaţii, care vizează fraude bugetare şi alte infracţiuni, nu poate fi estimată în acest moment", a spus procurorul Csilla Gugyi.

Proiectele investigate, privind modernizarea stâlpilor de iluminat din mai multe oraşe din Ungaria, au fost efectuate de o companie numită Elios Innovativ Zrt, în perioada 2011-2015. Istvan Tiborcz, care s-a căsătorit cu fiica lui Viktor Orban, Rahel, în 2013, a fost un membru al consiliului de administraţie din 2009 până în 2014. El şi-a vândut pachetul de acţiuni în 2015, invocând atacuri nefondate la adresa lui şi a familiei.

Guvernul de la Budapesta a anunţat că a colaborat în investigaţia OLAF şi că susţine ancheta demarată de către procurori.

Citeşte şi: Ninsoare Paris

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici