Procurorul general al Bulgariei recunoaşte eşecul luptei împotriva crimei organizate

Procurorul general al Bulgariei, Boris Velcev, a recunoscut marţi eşecul total al eforturilor de a lupta împotriva crimei organizate, cu o zi înaintea prezentării raportului de monitorizare al Comisiei Europene, relatează site-ul Novinite.com.

12 afișări
Imaginea articolului Procurorul general al Bulgariei recunoaşte eşecul luptei împotriva crimei organizate

Procurorul general al Bulgariei recunoaşte eşecul luptei împotriva crimei organizate (Imagine: Mediafax/AFP)

Cu o zi înaintea prezentării raportului de monitorizare al Comisiei Europene, care cel mai probabil va fi foarte critic pentru Bulgaria, Velcev a declarat că o instituţie specială ar trebui să se ocupe de această problemă.

"Unul dintre motivele acestui eşec este faptul că am încercat să combatem crima organizată cu efectivele procuraturii şi ale Ministerului de Interne", a declarat procurorul general, adăugând că acestea nu sunt suficiente şi trebuie implicate resurse suplimentare pentru a susţine efortul, măsură recomandată şi de Comisia Europeană.

"Este evident că pentru a reuşi trebuie să formăm noi unităţi de experţi din toate sectoarele, nu numai de la Interne şi procuratură. (Acest organism, n.red) trebuie să fie subordonat procurorului general iar munca sa trebuie să fie pe deplin secretizată, inclusiv faţă de media, pentru a preveni scurgerile de informaţi", a explicat Velcev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici