Procurorul general al Ucrainei: sunt investigate peste 9.000 de cazuri de crime de război

Procurorul general al Ucrainei spune că sunt investigate peste 9.000 de cazuri de crime de război, anunţă CNN.

275 afișări
Imaginea articolului Procurorul general al Ucrainei: sunt investigate peste 9.000 de cazuri de crime de război

Procurorul general al Ucrainei: sunt investigate peste 9.000 de cazuri de crime de război

Procurorul general al Ucrainei a declarat că biroul deschide noi cazuri de presupuse crime de război comise de forţele ruseşti. Astfel, s-a ajuns la un total de 9.158 de dosare penale „care implică pur şi simplu crime de război".

„Am identificat deja criminali de război. Sunt 15 persoane în regiunea Kiev, de exemplu, 10 dintre ele în Bucea. Îi tragem la răspundere pentru tortură, viol şi jafuri", a declarat Iryna Venedictova.

Săptămâna trecută, procurorii ucraineni au numit zece soldaţi ruşi suspectaţi de o serie de crime la Bucea.

În ceea ce priveşte identificarea victimelor de la Bucea, Venedictova a declarat că unele cadavre nu pot fi identificate şi că se colectează mostre de ADN.

„Din păcate, avem motive să deschidem noi cazuri în fiecare zi: moartea civililor, bombardamente, deportarea cetăţenilor şi copiilor noştri în teritoriile ocupate şi pe teritoriul statului agresor", a spus ea.

Procurorul a explicat că aceste cazuri sunt în regiunile Kiev, Cernihov şi Sumî.

Venedictova a mai spus că Ucraina primeşte asistenţă internaţională în cadrul investigaţiilor sale.

„Acum avem o echipă de experţi francezi, precum şi experţi din Slovacia. Marţea viitoare îi aşteptăm pe experţii din Lituania", a precizat ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
procuror,
crime,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici