Producătorii de creveţi din SUA solicită daune după scufundarea platformei petroliere

Producătorii de creveţi din statul american Louisiana, ale căror crescătorii sunt ameninţate de pata de petrol provenind de la o platformă BP, au depus o plângere pentru obţinerea unor daune de cinci milioane de dolari.

86 afișări
Imaginea articolului Producătorii de creveţi din SUA solicită daune după scufundarea platformei petroliere

Producătorii de creveţi din SUA solicită daune după scufundarea platformei petroliere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reclamaţia colectivă a fost depusă miercuri seara, pentru "neglijenţă" şi "poluare", fiind vizată compania BP, cea care administra platforma Deepwater Horizon. Sunt vizate şi alte comapanii, Transocean, proprietarul platformei, şi Cameron, cea care a fabricat sistemele de evitare a exploziilor.

"Incendiul şi explozia platformei Deepwater Horizon, scufundarea acesteia şi mareea neagră care a urmat au fost cauzate de neglijenţa acestor companii, ceea ce le face responsabile în totalitate. Prejudiciile şi daunele materiale suferite au fost cauzate de încălcarea a numeroase reglementări", se arată în reclamaţie.

Producătorii argumentează că din cauza acestei situaţii nu pot utiliza resursele naturale necesare activităţilor pe care le desfăşoară.

"Nivelul compensaţiilor financiare va trebui stabilit în cursul unui proces, dar nu va putea fi mai mic de cinci milioane de dolari", adaugă reclamanţii.

Platforma Deepwater Horizon, aparţinând companiei Transocean, conţinea 2,6 milioane de litri de petrol şi extrăgea 1,27 milioane de litri pe zi. Platforma petrolieră s-a scufundat joia trecută în apropierea coastelor Statelor Unite, după o explozie şi un incendiu produse pe 20 aprilie. La o săptămână de la accident, 11 persoane sunt în continuare dispărute, iar şansele de găsire sunt nule.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici