Producătorii farmaceutici se pregătesc pentru anunţul guvernului american privind cele 10 medicamente fără reţetă

Producătorii de medicamente se pregătesc pentru anunţul guvernului american privind cele 10 medicamente eliberate pe bază de prescripţie medicală care vor face obiectul primelor negocieri de preţ din istorie de către programul de sănătate Medicare, scrie Reuters.

8964 afișări
Imaginea articolului Producătorii farmaceutici se pregătesc pentru anunţul guvernului american privind cele 10 medicamente fără reţetă

Sursa foto: MediafaxFoto

Programul de sănătate Medicare acoperă 66 de milioane de persoane, potrivit a trei producători de top.

Statele Unite ar trebui să publice lista online în aproximativ o lună, dând astfel startul unui proces care s-a confruntat deja cu mai multe contestaţii legale.

Legea privind reducerea inflaţiei (IRA), semnată de preşedintele Joe Biden şi promulgată anul trecut, permite Medicare să negocieze preţurile pentru unele dintre cele mai costisitoare medicamente. Aceasta îşi propune să economisească 25 de miliarde de dolari pe an din preţul medicamentelor până în 2031.

Reducerea minimă a preţului de listă ar fi de 25%.

Trei producători de medicamente au declarat pentru Reuters că se aşteaptă ca Medicare să publice lista pe site-ul său, fără a oferi o informare prealabilă cu privire la ceea ce ar urma să se regăsească pe ea. Doi dintre ei au spus că au cerut o notificare în avans, dar agenţia nu le-a răspuns la întrebări.

Centrele americane pentru servicii Medicare şi Medicaid (CMS) au refuzat să comenteze îngrijorările exprimate de companii şi lipsa sa de răspunsuri.

Agenţia Medicare a oferit criterii pentru includerea pe listă, cum ar fi faptul că un medicament este vândut în farmacii, nu are o concurenţă generică substanţială şi este pe piaţă de cel puţin nouă ani - 13 pentru medicamentele biotehnologice mai complexe.

Producătorul american de medicamente Merck & Co se aşteaptă, pe baza foii de parcurs a agenţiei pentru elementul de preţ al medicamentelor din noua lege, ca medicamentul său pentru diabet, Januvia, să fie inclus în prima rundă de negocieri.

„Nu a existat nicio indicaţie din partea lor către noi - sau către oricine altcineva - ce medicamente specifice vor fi incluse”, a declarat directorul general al Merck, Rob Davis, într-un interviu.

După publicarea listei, care, conform aşteptărilor producătorilor de medicamente, va avea loc la sau în apropierea termenului limită de 1 septembrie al Medicare, producătorii vor avea la dispoziţie 30 de zile pentru a prezenta date despre medicamentele lor şi pentru a semna acorduri de participare la negocieri.

Aceste date vor include costurile de cercetare şi dezvoltare şi de producţie, informaţii privind cererile de brevet şi date privind veniturile şi volumul vânzărilor pentru medicamentele selectate.

Companiile au trimis scrisori către CMS, în care spun că 30 de zile este un timp nejustificat de scurt pentru a se aştepta ca acestea să prezinte datele despre medicamente pe care guvernul le va folosi pentru a determina preţurile maxime corecte pentru aceste medicamente şi că o notificare în avans le-ar ajuta să se pregătească.

Producătorii de medicamente susţin că legea va afecta inovaţia şi că le încalcă drepturile prevăzute de primul, al cincilea şi al optulea amendament din Constituţia SUA. Patru companii farmaceutice şi două asociaţii industriale au intentat procese separate, dar similare, în mai multe instanţe.

În procesele lor, Bristol Myers Squibb, Johnson & Johnson şi Astellas Pharma au declarat că se aşteaptă să aibă medicamente pe lista guvernului în luna septembrie a acestui an.

AbbVie a declarat săptămâna trecută, în timpul unei conferinţe telefonice, că analizează cu atenţie posibilitatea ca medicamentul său împotriva cancerului Imbruvica, care se vinde foarte bine, să fie inclus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici