Profesorii din SUA demisionează pe capete

Profesorii din şcolile americane îşi dau demisia.

5538 afișări
Imaginea articolului Profesorii din SUA demisionează pe capete

Este o tendinţă generală, apărută în timpul pandemiei, în care angajaţii şi-au dat seama de priorităţile din viaţă şi îşi aleg un loc de muncă în funcţie de acestea, profitând de o penurie de forţă de lucru la fel de generală. În învăţământ, problema este una aparte, scrie Bloomberg.

De decenii, dascălii din SUA spun că ar fi abandonat de mult învăţământul dacă nu ar fi fost ataşamentul pentru elevi. Însă cei doi ani de pandemie au fost prea dificili, iar războaiele culturale şi măcelurile din şcoli au pus capac răbdării acestora.

Sondajele arată că profesorii sunt cei mai extenuaţi angajaţi din America. Acum, ei demisionează cu sutele de mii, jurând să nu se mai întoarcă niciodată la catedră.

O anchetă guvernamentală a găsit că 44% din şcolile publice au raportat posturi vacante. Calculele LinkedIn arată că numărul de profesori care demisionează a crescut cu 44% în iunie, faţă de anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici