Profeţia lui Gaddafi se adevereşte. Cum se bat marile puteri pe petrolul din Libia

  • Rezervele de petrol din Libia sunt centrul interesului pentru mai multe ţări
  • Fostul lider al Libiei, Gaddafi, a prevăzut acest lucru încă din 2011
  • Gaddafi le cerea cetăţenilor Libiei, în 2011, să apere resursele de petrol în faţa invadatorilor străini
5712 afișări
Imaginea articolului Profeţia lui Gaddafi se adevereşte. Cum se bat marile puteri pe petrolul din Libia

Profimedia

Fostul lider al Libiei, Muammar Gaddafi, a spus în 2011 că marile puteri se vor bate pe petrolul din Libia. Nouă ani mai târziu, pare că profeţia lui e pe cale să devină realitate, scrie The Guardian.

Libia are rezerve de petrol care valorează miliarde de dolari, cele mai mari de pe continentul african.

Gadaffi a fost omorât la numai două luni după discursul său din august 2011, unde le cerea cetăţenilor libieni să apere resursele de petrol de invadatorii ţării.

Există o conspiraţie ca teritoriul Libiei şi resursele sale de petrol să fie controlate. Acest lucru este imposibil, imposibil. Vom lupta până la ultimul bărbat şi ultima femeie ce pot apăra Libia de la est la vest, de la nord la sud”, transmitea Gaddafi prin intermediul unei televiziuni locale.

Acum multe ţări plănuiesc să aducă trupe în Libia. Astfel, acestea vor putea ajunge uşor-uşor în Sirte, de unde mai au de făcut doar un pas până la marea rezervă de petrol.

Atât oraşul Sirte, cât şi deşertul din jurul oraşului, au fost asaltate de luptători înarmaţi în ultimele săptămâni.

Statul are oricum propriul război civil, iar amestecarea altor ţări, precum Turciu, Rusia sau Egipt, nu face decât să degenereze confictele şi mai mult.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici