Proiect de construire a unei insule în stil Dubai în Barcelona. Investiţia de 1,5 miliarde euro cuprinde şi un hotel spaţial de peste 300 de metri înălţime - FOTO

O companie americană doreşte să construiască o insulă în stil Dubai în Barcelona. Proiectul cuprinde un hotel spaţial de peste 300 de metri înălţime.

968 afișări
Imaginea articolului Proiect de construire a unei insule în stil Dubai în Barcelona. Investiţia de 1,5 miliarde euro cuprinde şi un hotel spaţial de peste 300 de metri înălţime - FOTO

Proiect de construire a unei insule în stil Dubai în Barcelona. Investiţia de 1,5 miliarde euro cuprinde şi un hotel spaţial de peste 300 de metri înălţime

Consorţiul american Mobilona a cerut aprobare pentru respectivul proiect, ce prevede o investiţie iniţială de 1,5 miliarde euro, informează dailymail.co.uk.

Edilul Barcelonei, Xavier Trias, a declarat că Primăria nu are nicio legătură cu proiectul: "Nu avem nevoia sau dorinţa de a ne asuma un asemenea proiect. Suntem un oraş de cultură, cunoaştere, creativitate şi inovaţie, iar proiectul nostru pentru oraş va urma o altă cale. Nu avem intenţia de a transforma Barcelona într-un spectacol", a declarat acesta pentru The Telegraph.

Hotelul va avea 2.000 de camere, iar o noapte de cazare va costa de la 300 până la 1.500 de euro.

În afară de hotelul spaţial din Barcelona, compania Mobilona Space Hotels mai plănuieşte două construcţii în Los Angeles şi Hong Kong. Cele 3 hoteluri spaţiale ar urma să coste 6 miliarde de dolari.

CEO-ul companiei Mobilona, Jerome Bottari, susţine că cei care se cazează într-un astfel de hotel vor avea parte de activităţi "spaţiale", precum experienţa imponderabilităţii într-un tunel. "Când oaspeţii sunt gata să înceteze explorarea spaţială, vor putea opri ecranele transparente din sticlă prin apăsarea unui buton", a declarat Bottari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici