Proiectul care evită ieşirea Marii Britanii din UE fără Acord, adoptat şi de Camera Lorzilor

Membrii Camerei Lorzilor din Parlamentul de la Londra au adoptat vineri proiectul care evită ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără Acord, după ce acesta fusese adoptat miercuri şi de Camera Comunelor, potrivit Reuters.

1662 afișări
Imaginea articolului Proiectul care evită ieşirea Marii Britanii din UE fără Acord, adoptat şi de Camera Lorzilor

BREAKING | Proiectul care evită ieşirea Marii Britanii din UE fără Acord, adoptat şi de Camera Lorzilor

Astfel, premierul Boris Johnson ar urma să fie obligat să solicite Uniunii Europene o amânare cu trei luni a termenului pentru Brexit în cazul în care Parlamentul nu va aproba Acordul cu UE sau nu va aproba ieşirea fără un acord.

Cel mai probabil, documentul va fi promulgat luni de către regina Elizabeth.

Membrii Camerei Comunelor au aprobat miercuri, cu 327 de voturi, acest proiect de lege. Ulterior, premierul Boris Johnson a propus convocarea alegerilor parlamentare anticipate în octombrie, în contextul impasului generat de hotărârea Camerei Comunelor privind evitarea producerii unui Brexit fără acord, dar propunerea a fost respinsă de Parlament.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici