Proprietarul hotelului Marriot din Islamabad va reconstrui imobilul în trei luni

Proprietarul hotelului Marriot din Islamabad, vizat sâmbătă de un atentat terorist sângeros, a declarat că intenţionează să reconstruiască imobilul în trei luni de zile, proiect evaluat la peste şase milioane de dolari, relatează postul de televiziune Dawn.

21 afișări
Imaginea articolului Proprietarul hotelului Marriot din Islamabad va reconstrui imobilul în trei luni

Proprietarul hotelului Marriot din Islamabad va reconstrui imobilul în trei luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Proprietarul, Sadruddin Haswani, i-a asigurat astfel pe cei opeste 1.000 de angajaţi ai hotelului că nu îşi vor pierde slujbele după ce complexul hotelier a fost distrus în atentatul de sâmbătă.

El a subliniat, de asemenea, că toţi angajaţii îşi vor primi salariile în timpul lucrărilor de reconstrucţie a hotelului.

Haswani a declarat pentru postul pakistanez că se va ocupa de cele cinci fiice minore ale unui angajat al hotelului, ucis în deflagraţia produsă sâmbătă.

El a subliniat că hotelul ar fi putut fi salvat parţial dacă echipele de pompieri ar fi ajuns la timp la locul atentatului.

Între timp, consilierul premierului pakistanez pe probleme de afaceri interne, Rehman Malik, a declarat că autorii atentatelor au legături cu grupările islamiste din provincia Waziristan.

"Este prematur să atribuim responsabilitatea atentatului unei grupări sau unui individ anume, dar toate indiciile duc spre Waziristan", a declarat acesta.

Premierul pakistanez Syed Yousuf Raza Gilani a declarat, citat de postul Dawn, că ţinta atentatului sinucigaş a fost de fapt reşedinţa sa din apropierea hotelului Marriot unde el şi alţi lideri politici serveau cina.

Atentatorul nu s-a putut însă apropia de reşedinţa premierului din cauza măsurilor stricte de securitate.

Gilani a subliniat că populaţia din zonele tribale ale Pakistanului sunt patrioţi şi nu terorişti.

"Toţi locuitorii zonelor tribale sunt fraţii noştri. Doar câţiva străini, uzbeci, ceceni şi afgani comit atentate teroriste în Pakistan", a precizat el.

Echipele de intervenţie au încheiat, luni, operaţiunea de verificare a tuturor celor 298 de camere ale hotelului, fără a descoperi alte victime.

Specialiştii au declarat că explozia a afectat doar partea superioară a hotelului, neexistând riscul prăbuşirii clădirii.

Ancheta preliminară demarată după atentatul de sâmbătă s-a încheiat iar raportul urmează să fie dat publicităţii în cursul zilei de luni, potrivit postului de televiziune pakistanez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici