Propunerea de eliminare a vizelor pentru cetăţenii turci în Schengen include o clauză de anulare. Schulz avertizează: Turcia nu va fi favorizată deloc

Propunerea Comisiei Europene privind eliminarea vizelor pentru cetăţenii turci în Spaţiul Schengen va deveni activă doar dacă Ankara va îndeplini toate criteriile şi include o clauză privind reintroducerea vizelor în cazul unui aflux masiv de imigranţi, informează Reuters.

1209 afișări
Imaginea articolului Propunerea de eliminare a vizelor pentru cetăţenii turci în Schengen include o clauză de anulare. Schulz avertizează: Turcia nu va fi favorizată deloc

Propunerea de eliminare a vizelor pentru cetăţenii turci în Schengen include o clauză de anulare

Comisia Europeană propune eliminarea vizelor de călătorie pentru cetăţenii turci în Spaţiul Schengen, în schimbul intensificării acţiunilor Ankarei de limitare a afluxului de imigranţi spre Uniunea Europeană.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a atras atenţia că Turcia trebuie să mai îndeplinească cinci dintre cele 72 de condiţii.

"Nu va face nimeni nimic nereglementat", a subliniat Timmermans.

Propunerea CE, care trebuie aprobată de Parlamentul European şi de Consiliul UE, include o clauză de reintroducere a vizelor în cazul în care va exista un aflux masiv de cetăţeni turci în Spaţiul Schengen.

Clauza a fost propusă de Franţa şi Germania, care se tem să relaxeze condiţiile de călătorie pentru Turcia, o ţară cu 79 de milioane de locuitori.

Turcia nu va fi favorizată deloc în iniţiativa de eliminare a vizelor, avertizează Martin Schulz

Parlamentul European nu va favoriza în niciun fel Turcia în procesul de eliminare a vizelor de călătorie în Spaţiul Schengen, avertizează Martin Schulz, preşedintele instituţiei, citat de site-ul EUnews.it.

"Nu vor exista scurtături în procedurile parlamentare", a declarat Martin Schulz după o reuniune cu liderii grupurilor politice din Parlamentul European.

"Toate ţările care solicită eliminarea vizelor de călătorie vor fi tratate în acelaşi fel. Turcia va trebui să îndeplinească toate criteriile înainte de a se organiza vot în Parlamentul European", a subliniat Schulz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici