Prostituţia a fost scoasă în afara legii, în Norvegia

Autorităţile norvegiene au adoptat o lege care interzice cetăţenilor să apeleze la servicii sexuale contracost, în ţară sau în străinătate, din cauza influenţei majore pe care au obţinut-o proxeneţii bulgari pe piaţa nordică, informează Novinite.

1366 afișări
Imaginea articolului Prostituţia a fost scoasă în afara legii, în Norvegia

Prostituţia a fost scoasă în afara legii, în Norvegia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit legii, care a intrat în vigoare din 1 ianuarie 2009, orice cetăţean norvegian care este prins plătind pentru servicii sexuale poate fi amendat cu o sumă mare de bani sau poate fi închis între şase luni şi trei ani (în cazul prostituţiei infantile).

 

Autorităţile au decis să combată turismul sexual vizând mai ales clienţii, nu prostituatele.

Legea a fost adoptată în contextul în care proxeneţi din oraşul bulgar Sliven, care deţineau controlul total al industriei sexuale din capitala Belgiei, Bruxelles, s-au reorientat către Oslo, în urma unor operaţiuni majore ale poliţiei belgiene.

Trei dintre şefii prostituţiei bulgare au trimis fete în Oslo, în 2008, astfel că mai mulţi poliţişti norvegieni s-au dus la Sliven pentru a oferi autorităţilor bulgare sesiuni de instruire pentru lupta împotriva prostituţiei.

Presa bulgară a dezvăluit că două treimi din industria sexuală din Bruxelles a fost controlată de proxeneţi din Sliven, însă aceştia nu au reuşit să aibă aceeaşi influenţă în Norvegia. Şefii caselor de toleranţă au trimis, astfel, femeile în stradă, stârnind reacţii de revoltă din partea cetăţenilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici