Protest al fermierilor din Cipru: aruncă laptele şi dau foc fânului

Fermierii din Cipru au aruncat miercuri tone de lapte şi au aprins baloţi de fân în faţa palatului prezidenţial din capitala Nicosia, în semn de protest faţă de preţurile ridicate şi problemelor din producţie, potrivit Reuters.

271 afișări
Imaginea articolului Protest al fermierilor din Cipru: aruncă laptele şi dau foc fânului

Sursa Foto - Flickr

Crescătorii de capre şi oi spun că nerespectarea reglementărilor privind producţia de brânză halloumi i-a lăsat cu o cantitate foarte mare de lapte pe care nu îl pot vinde sau utiliza. Preţurile ridicate pentru hrana animalelor reprezintă încă o problemă, spun ei.

Halloumi este fabricată în mod tradiţional cu lapte de capră şi de oaie şi este listată ca atare cu un statut de denumire de origine protejată (DOP) de către Uniunea Europeană. Dar, din ce în ce mai mult, producătorii de brânzeturi au folosit mai mult lapte de vacă, considerat mai apetisant pentru pieţele de export.

Brânza halloumi, un export cipriot apreciat, a primit statutul de DOP anul trecut. Aceasta înseamnă că halloumi nu poate fi produsă şi comercializată sub această denumire în nicio altă ţară.

Aproximativ 300 de fermieri, unii dintre ei conducând cisterne de lapte, au sosit într-un convoi în centrul oraşului, unde au vărsat lapte pe asfalt şi au dat foc fânului amplasat în faţa intrării principale.

Un reprezentant al preşedinţiei cipriote a declarat că fermierii vor primi despăgubiri până la sfârşitul acestei luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici