PROTEST al imigranţilor, la Paris: Aproximativ 50 de oameni au denunţat condiţiile de cazare din adăposturi

Aproximativ 50 de imigranţi au protestat în apropiere de Paris în faţa centrului de adăpost în care locuiesc, din cauza condiţiilor improprii de cazare comparate cu cele de la "închisoare", relatează site-ul agenţiei de presă AFP.

137 afișări
Imaginea articolului PROTEST al imigranţilor, la Paris: Aproximativ 50 de oameni au denunţat condiţiile de cazare din adăposturi

PROTEST al imigranţilor, la Paris: Aproximativ 50 de oameni au denunţat condiţiile de cazare din adăposturi (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Aproximativ 50 de imigranţi, cei mai mulţi dintre aceştia fiind cetăţeni din Eritreea şi Sudan, au blocat marţi accesul în centrul de adăpost Emmaus în care locuiesc, situat la est de Paris, pentru a denunţa condiţiile de cazare comparate cu cele de la "închisoare".

Pe gardul de la intrarea în centru, au fost afişate mai multe banderole cu mesaje precum "O soluţie pentru problemele noastre", "Dorim ca Guvernul să cunoască situaţia noastră", potrivit AFP.

Imigranţii, cazaţi în centrul de adăpost Emmaus din luna iunie, după evacuarea mai multor tabere de către autorităţi din capitală, au împiedicat asistenţii sociali să intre în clădirea adăpostului după ce a atras atenţia asupra condiţiilor de cazare care sunt "comparate cu cele din închisoare", potrivit unui comunicat trimis de comitetul de susţinere a imigranţilor "La Chapelle en lutte".

Ei au denunţat, de asemenea, absenţa condiţiilor de supravieţuire care le-au fost promise de autorităţi în momentul în care taberele din care făceau parte au fost evacuate.

"Nu există niciun mod de a ne spăla hainele, nici un bazin sau apă. O chiuvetă este folosită de 20 de persoane. Mâncarea este proastă şi insuficientă. În fiecare zi, suntem obligaţi să comitem fraude pentru că nu ni s-au acordat abonamente de transport", precizează unii imigranţi citaţi de AFP.

"Ni s-a promis că vom fi ajutaţi în demersurile noastre, dar nicio persoană nu ne ajută", a declarat Abdallah, un imigrant al centrului.

"Responsabilitatea noastră constă în adăpostirea acestor persoane: să facem posibil ca ele să doarmă cu o pernă sub cap", declară Aurélie El Hassak-Marzorat, directoarea centrului Emmaus, venită în la faţa locului în care protestau imigranţii.

"Suntem un centru de adăpost. Ceea ce relevă competenţa şi finanţarea centrelor de adăpost", a mai adăugat directoarea centrului Emmaus.

Aproximativ 500 de persoane au fost evacuate pe 29 iulie de autorităţile franceze din oraşele Grenoble şi Paris.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici