PROTEST de amploare, în Republica Moldova: Zeci de mii de oameni cer demisia preşedintelui şi a Guvernului

Zeci de mii de oameni protestează duminică în centrul Chişinăului, cerând demisia preşedintelui Nicolae Timofti, a membrilor Guvernului şi pedepsirea celor vinovaţi de furturile din sistemul bancar, relatează site-ul Unimedia.

1701 afișări
Imaginea articolului PROTEST de amploare, în Republica Moldova: Zeci de mii de oameni cer demisia preşedintelui şi a Guvernului

PROTEST de amploare, în Republica Moldova: Zeci de mii de oameni cer demisia preşedintelui şi a Guvernului

Manifestanţii s-au adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, la apelul Platformei Dreptate şi Adevăr (DA).

Organizatorii susţin că vor continua protestele până când revendicările vor fi îndeplinite.

Duminica trecută, aproximativ 30.000 de oameni au participat la un miting similar. Manifestanţii au cerut demisia preşedintelui Nicolae Timofti şi organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

În cadrul mitingului a fost adoptat un document intitulat "Rezoluţia mitingului de protest din 13 septembrie". Planul prevede declanşarea grevei generale şi formarea unui Guvern popular. "Rezoluţia" a fost votată de miile de protestatari prezenţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.

Documentul a fost citit de preşedintele Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase.

"Refuzul guvernanţilor de a îndeplini revendicările protestatarilor constituie o confirmare a incapacităţii statului capturat de a asigura populaţiei un trai decent. Acordăm vot de blam guvernării oligarhice a Republicii Moldova", a spus Andrei Năstase.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici