PROTEST LA KIEV: Zeci de mii de persoane denunţă agresarea unei jurnaliste de opoziţie

Zeci de mii de manifestanţi proeuropeni s-au adunat duminică, în centrul Kievului, la începutul unei manifestaţii pentru a denunţa agresarea unei jurnaliste de opoziţie.

213 afișări
Imaginea articolului PROTEST LA KIEV: Zeci de mii de persoane denunţă agresarea unei jurnaliste de opoziţie

PROTEST LA KIEV: Zeci de mii de persoane denunţă agresarea unei jurnaliste de opoziţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 50.000 de persoane erau prezente în Piaţa Independenţei din Kiev la ora 12.00 (12.00, ora României).

O cunoscută jurnalistă ucraineană, Tetiana Ceornovol, activistă a opoziţiei, a fost agresată la Kiev, miercuri dimineaţă. Tetiana Ceornovol, în vârstă de 34 de ani, ziaristă la publicaţia Ukrainska Pravda, s-a prezentat la poliţie şi a spus că a fost blocată în trafic, la periferia Kievului, de indivizi necunoscuţi. A fost bătută şi lăsată pe marginea drumului. Jurnalista tocmai publicase un material despre averea ministrului ucrainean de Interne, Vitali Zaharcenko. Ea investighează averile mai multor membri ai regimului ucrainean.

Incidentul intervine în contextul crizei politice izbucnite în Ucraina după refuzul Administraţiei Viktor Ianukovici de semnare a acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Poliţia a identificat şi arestat doi suspecţi în acest caz. Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a cerut ministrului de Interne, Vitali Zaharcenko, şi procurorului general, Viktor Pchonka, să ancheteze acest caz.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici