Protest rar organizat în Iran. Sute de persoane s-au adunat în faţa Parlamentului din Teheran

Funcţionarii publici din unul dintre cele mai puternice sectoare ale Iranului, cel judiciar, au organizat duminică demonstraţii rare împotriva refuzului guvernului de a le mări salariile.

1298 afișări
Imaginea articolului Protest rar organizat în Iran. Sute de persoane s-au adunat în faţa Parlamentului din Teheran

Protest rar organizat în Iran. Sute de persoane s-au adunat în faţa Parlamentului din Teheran

Preşedintele ultraconservator Ebrahim Raisi, care a preluat funcţia în august, propusese o majorare a salariilor când era şef al sistemului judiciar. Dar noul guvern pe care îl conduce s-a răzgândit.

Afectat de sancţiunile economice severe impuse începând din 2018 de Statele Unite, Iranul a înregistrat o rata a inflaţiei aproape de 60%, relatează France24, citând AFP.

Shargh, un ziar care reprezintă punctul de vedere reformist, a publicat duminică o înregistrare video cu un protest la care participau sute persoane în faţa parlamentului din Teheran.

"Dacă problema noastră nu este rezolvată, vom închide sistemul de justiţie!", au scandat ei.

Un alt ziar reformist, Arman Melli, a raportat: "Unii membri ai personalului judiciar au organizat mitinguri ieri (sâmbătă) în majoritatea oraşelor din ţară pentru a protesta împotriva respingerii planului parlamentului de a le mări salariile."

Protestele de acest tip sunt foarte rare în ţara care are legi foarte stricte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici