Protest tăcut al personalului medical, într-o ţară cu peste 9.000 de decese COVID-19. I-au întors spatele premierului. FOTO

Medicii, asistentele şi restul personalului medical de la un spital din Bruxelles i-au întors spatele premierului Sophie Wilmes, atunci când maşina acesteia a ajuns în curtea unităţii medicale.

6335 afișări
Imaginea articolului Protest tăcut al personalului medical, într-o ţară cu peste 9.000 de decese COVID-19. I-au întors spatele premierului. FOTO

Personalul medical de la un spital din Belgia, i-a întors spatele premierului când a venit în vizită

Personalul medical s-a aliniat, la intrarea în spitalul Saint-Pierre din Bruxelles, iar în momentul în care a ajuns maşina în care se afla Sophie Wilmes, aceştia au întors pe rând spatele.

Personalul medical a spus că în acest mod a vrut să protesteze tăcut faţă de modul în care guvernul a administrat criza legată de pandemia de coronavirus, relatează BBC.

Belgia are o rată a mortalităţii foarte ridicată, peste 9.000 de persoane şi-au pierdut viaţa, dar premierul a sugerat că numărul deceselor s-ar putea să fi fost raportat necorespunzător. 

 

Pe contul oficial de Twitter al premierului au fost postate fotografii în care Wilmes este văzută vorbind cu medici şi alţi angajaţi ai spitalului, iar un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că după protestul din curte, aceasta a vorbit timp de 40 de minute cu reprezentanţi ai protestatarilor şi că atmosfera în interiorul spitalului a fost mai cordială.

„Situaţia sanitară, protecţia, stresul, valorizarea meseriei, finanţarea asistenţei medicale, niciun subiect nu a fost ocolit”, a scris şefa guvernului într-o postare pe Twitter, însoţită de fotografii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici