Protestatar de origine română, plin de sânge după ce a fost bătut de poliţie la New York - VIDEO

Presa americană a difuzat imagini cu un protestatar al mişcării Ocupaţi Wall Street, despre care a scris că este de origine română, plin de sânge pe faţă după ce a fost bătut de poliţie în timpul violenţelor produse joi după-amiază la New York.

1694 afișări
Imaginea articolului Protestatar de origine română, plin de sânge după ce a fost bătut de poliţie la New York - VIDEO

Protestatar de origine română, plin de sânge după ce a fost bătut de poliţie la New York - VIDEO (Imagine: www.washingtonpost.com)

Printre sutele de persoane reţinute la New York în cursul incidentelor violente de joi seara se numără Brandon Watts, un protestatar în vârstă de 19 ani care, potrivit blogului Washington Post, este cetăţean american de origine română.

Brandon participă de câteva săptămâni la protestele de la New York organizate de mişcarea Ocupaţi Wall Street. Luni a revenit în Parcul Zuccotti, după ce participase la un marş în Washington DC.

Potrivit presei americane, joi după-amiază Brandon a fost bătut de agenţii de poliţie în cursul incidentelor din Parcul Zuccotti. Tânărul de 19 ani a fost lovit în cap cu un baston şi a suferit o fractură craniană. Presa americană a difuzat imagini în care tânărul este plin de sânge pe faţă.

New York Daily News a precizat că Brandon este unul dintre cei mai activi protestatari, fiind primul care a montat un cort în Parcul Zuccotti din New York.

Poliţia susţine că Watts, care ar face parte din grupul de hackeri anarhist Anonymous, a fost agresiv joi după-amiază, aruncând cu baterii spre forţele de ordine şi atacându-l pe un agent. În plus, el s-ar fi opus reţinerii, s-ar fi dezechilibrat şi s-a lovit cu capul de beton.

Însă numeroşi jurnalişti susţin că adolescentul de origine română a fost lovit în cap cu un baston de un agent de poliţie.

Potrivit site-ului de ştiri DNAinfo.com, Brandon Watts este originar din România şi se află în Statele Unite de 11 ani. Informaţia este confirmată de blogul Washington Post.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici