PROTESTE în Egipt: Manifestanţii atacă sediul general al Fraţilor Musulmani din Cairo

Manifestanţii egipteni au atacat, luni, sediul Fraţilor Musulmani, la o zi de la ciocnirile sângeroase dintre susţinătorii şi opozanţii preşedintelui Mohamed Morsi.

346 afișări
Imaginea articolului PROTESTE în Egipt: Manifestanţii atacă sediul general al Fraţilor Musulmani din Cairo

PROTESTE în Egipt: Manifestanţii atacă sediul general al Fraţilor Musulmani din Cairo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Clădirea, situată în cartierul Moqqatam din estul Cairo, a fost invadată şi devastată de atacatori, după ce a fost incendiată parţial.

Unii dintre ei au aruncat obiecte pe geam, în timp ce alţii au luat căşti, veste antiglonţ, televizoare, mobilier şi documente. Martorii oculari au declarat că niciun membru al confreriei nu se afla în interior, deoarece aceştia au fost scoşi afară din clădire înaintea atacului.

În apropierea clădirii, manifestanţii scandau sloganuri ostile preşedintelui Morsi şi Fraţilor Musulmani, pe fondul unei muzici patriotice.

Egiptul este profund divizat între adversarii lui Morsi, care denunţă o derivă autoritară a puterii destinată instaurării unui regim ideologic şi politic dominat de islamişti, şi susţinătorii lui, pentru care legitimitatea sa rezidă în faptul că a fost ales în urma unui scrutin democratic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici