Proteste în Franţa. Manifestaţii anti-vaccin, mesaj către Macron: "Vă vom enerva"

Protestatarii anti-vaccin s-au adunat sâmbătă în mai multe oraşe din Franţa, denunţând intenţia preşedintelui Emmanuel Macron de a "enerva" persoanele care refuză vaccinurile COVID-19 prin înăsprirea restricţiilor privind libertăţile lor civile, relatează Reuters.

3103 afișări
Imaginea articolului Proteste în Franţa. Manifestaţii anti-vaccin, mesaj către Macron: "Vă vom enerva"

Foto: NewsOnePlace

Macron a declarat săptămâna aceasta că vrea să îi enerveze pe cei nevaccinaţi, făcându-le viaţa atât de complicată încât să ajungă să se injecteze. Persoanele nevaccinate sunt iresponsabile şi nedemne de a fi considerate cetăţeni, a adăugat el.

La Paris, protestatarii au ripostat adoptând formulările sale, scandând "Vă vom enerva".

Alţii purtau pancarte pe care scria "Nu permisului de vaccinare", o referire la iniţiativa legislativă a lui Macron de a cere dovada vaccinării pentru a intra în locuri precum cafenele, baruri şi muzee.

Imaginile televizate au arătat încăierări între protestatari şi poliţie în Paris. Protestatarii s-au adunat pe străzile din Marsilia, Nantes şi Le Mans, printre alte oraşe.

Protestatarii îl acuză pe Macron că le calcă în picioare libertăţile şi că îi tratează inegal pe cetăţeni. El spune că libertăţile implică responsabilităţi care includ protejarea sănătăţii altora.

Franţa a înregistrat vineri, pentru a doua oară într-o săptămână, peste 300.000 de noi infecţii cu coronavirus pentru a doua oară într-o săptămână. Spitalizările, inclusiv cele ale pacienţilor cu COVID-19 aflaţi la terapie intensivă, sunt în continuă creştere, punând sub presiune sistemul de sănătate.

Unele spitale au raportat că aproximativ 85% dintre pacienţii de la terapie intensivă nu sunt vaccinaţi împotriva COVID-19. Datele arată că 90% dintre persoanele de peste 12 ani eligibile pentru vaccinarea COVID-19 sunt complet vaccinate.

Protestatarii l-au acuzat pe Macron şi că politizează pandemia înaintea alegerilor. "Vreau ca el să-i enerveze pe traficanţii de droguri şi pe infractori, nu pe oamenii obişnuiţi", a declarat un protestatar în vârstă de 55 de ani, care a solicitat anonimatul deoarece conduce o afacere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici