Proteste în Hong-Kong, poliţiştii au arestat 74 de persoane

  • De ziua naţională a Chinei, în Hong Kong au avut loc proteste
  • Poliţiştii au acţionat în forţă
  • 74 de persoane au fost reţinute inclusiv consilieri locali
179 afișări
Imaginea articolului Proteste în Hong-Kong, poliţiştii au arestat 74 de persoane

În urmă cu un an, Ziua Naţională a Chinei din 1 octombrie a fost o zi de protest şi frământări în Hong Kong, având în vedere situaţia politică extrem de delicată din această metropolă.

Manifestanţii au dat foc şi au blocat străzile. Poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene şi spray cu piper. Un ofiţer a împuşcat un tânăr demonstrant. Ziua Naţională a Chinei i-a adus din nou pe protestatari pe străzile din Hong Kong în 2020.

De data aceasta, însă, numărul lor a fost mult mai mic şi au fost copleşiţi de mii de ofiţeri de poliţie. Poliţia a adunat şi a percheziţionat zeci de oameni la un moment dat.

Ofiţerii au stat chiar de pază lângă Lion Rock, un monument din granit pe care protestatarii au montat adesea bannere mari pro-democraţie şi au luat numerele de identificare ale activiştilor care urcaseră până la vârf şi strigaseră lozinci.

Contrastul puternic de la un an la altul arată cum autorităţile din Hong Kong au folosit reguli de distanţare socială, o prezenţă copleşitoare a poliţiei şi o lege cuprinzătoare de securitate naţională impusă oraşului de autorităţile de la Beijing la sfârşitul lunii iunie pentru a reduce la tăcere mitingurile pro-democraţie.

În cele din urmă, poliţiştii din Hong-Kong au arestat 74 de persoane, inclusiv 4 membrii ai Consiliului Local.

Hong Kong este o provincie semi-autonomă şi este un teritoriu disputat de către pro-chinezi care au manifestat dimineaţa în oraş şi pro-independenţi care au manifestat în număr mult mai mare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici