Proteste în Irak, după ce o vedetă YouTube ar fi fost strangulată de tatăl ei

  • Zeci de irakieni s-au adunat duminică pentru a protesta faţă de decesul unei vedete YouTube, în vârstă de 22 de ani.
  • Tânăra ar fi fost strangulată de tatăl ei.
  • Protestatarii sunt indignaţi de crimă şi de legile care arată clemenţă faţă de bărbaţii care îşi rănesc rudele de sex feminin.
903 afișări
Imaginea articolului Proteste în Irak, după ce o vedetă YouTube ar fi fost strangulată de tatăl ei

Proteste în Irak, după ce o vedetă YouTube ar fi fost strangulată de tatăl ei

Tiba Ali a fost ucisă pe 31 ianuarie în oraşul Diwaniyah. Se presupune că tatăl ei a strangulat-o în timp ce aceasta dormea. Ulterior, acesta s-a predat la poliţie.

Tiba Ali locuia în Turcia împreună cu iubitul ei de origine siriană şi avea un canal YouTube cu peste 20.000 de abonaţi. Se pare că tatăl ei nu a fost de acord cu mutarea în Turcia şi nici cu planurile ei de a se căsători cu partenerul ei.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Saad Maan, a declarat că Ali şi tatăl ei au avut o dispută aprinsă în timpul unei vizite în Irak şi că poliţia locală a intervenit pentru a-i ajuta să ajungă la o înţelegere cu o zi înainte de incident.

Crima a fost condamnată de grupurile de apărare a drepturilor femeilor şi de locuitori, care au tras un semnal de alarmă cu privire la violenţa împotriva femeilor în Irak şi la necesitatea de a reforma legislaţia pentru a impune pedepse mai aspre pentru făptaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
irak,
proteste,
crimă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici