Proteste în Israel. Netanyahu îl demite pe ministrul apărării care s-a opus revizuirii sistemului judiciar

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, l-a demis duminică pe ministrul apărării, Yoav Gallant, după ce acesta a declarat că guvernul ar trebui să amâne planul foarte contestat de revizuire a sistemului judiciar al ţării.

695 afișări
Imaginea articolului Proteste în Israel. Netanyahu îl demite pe ministrul apărării care s-a opus revizuirii sistemului judiciar

"Premierul Benjamin Netanyahu a decis să îl demită din funcţie pe ministrul Apărării Yoav Gallant", a declarat biroul premierului.

Biroul lui Netanyahu nu a oferit detalii suplimentare. Mişcarea semnalează că premierul va continua în această săptămână cu planurile de revizuire a sistemului judiciar israelian, care a stârnit o opoziţie generalizată. Zeci de mii de protestatari au ieşit în stradă, lideri militari şi ai mediului de afaceri s-au pronunţat împotriva reformei, iar aliaţi de seamă ai Israelului şi-au exprimat îngrijorarea.

Gallant, un membru important din partidul de dreapta Likud al lui Netanyahu, a rupt rândurile sâmbătă, îndemnându-l public pe Netanyahu să suspende reforma legislativă, potrivit Reuters.

El afirmase că protestele din întreaga ţară împotriva revizuirii judiciare, care au inclus un număr tot mai mare de rezervişti militari, subminează securitatea naţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici