Proteste în oraşul australian Brisbane, cu ocazia summitului G20

Sute de persoane au manifestat, sâmbătă, cu ocazia începerii summitului G20, în oraşul australian Brisbane, trei protestatari fiind reţinuţi.

331 afișări
Imaginea articolului Proteste în oraşul australian Brisbane, cu ocazia summitului G20

Proteste în oraşul australian Brisbane, cu ocazia summitului G20 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În pofida temperaturilor caniculare, sute de manifestanţi s-au adunat în centrul oraşului Brisbane, unde se desfăşoară reuniunea liderilor celor mai puternice şi bogate state din lume.

"Am venit pentru a atrage atenţia asupra faptului că premierul australian, Tony Abbott, a încercat să evite dezbaterile despre încălzirea climei", a declarat June Norman, o femeie de 74 de ani.

Alte persoane purtau pancarte pe care scria "Putin pătat de sânge", o referire la presupusa implicare a Rusiei în doborârea Cursei MH17 a Malaysian Airlines, în estul Ucrainei, incident soldat cu 298 de morţi, dintre care 38 de australieni.

Un manifestant este nemulţumit de atitudinea preşedintelui Mexicului, Enrique Pena Nieto, faţă de dispariţia a 43 de studenţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici