Proteste violente în Orientul Mijlociu după lovitura asupra spitalului din Gaza

Proteste violente au izbucnit în Orientul Mijlociu după lovitura asupra spitalului din Gaza în urma căruia cel puţin 500 de oameni au murit. Israelul neagă acuzaţiile care i se aduc şi anunţă că va prezenta dovezi.

1280 afișări
Imaginea articolului Proteste violente în Orientul Mijlociu după lovitura asupra spitalului din Gaza

Proteste violente în Orientul Mijlociu după lovitura asupra spitalului din Gaza

Sute de oameni au ieşit în stradă în oraşe din Turcia, Iordania, Liban şi Cisiordania. În oraşul Ramallah din Cisiordania, protestatarii au putut fi văzuţi aruncând cu pietre într-un vehicul al poliţiei. În zonă s-au auzit şi explozii. Protestele au izbucnit şi în oraşul Tubas din Cisiordania.

La Teheran, protestatarii au scandat sloganuri anti-israeliene şi au ridicat steaguri palestiniene în faţa ambasadelor britanice şi franceze. În Beirut, capitala Libanului, forţele de securitate au fost poziţionate în faţa ambasadei SUA. Gaze lacrimogene şi tunuri cu apă au fost folosite pentru a dispersa protestatarii. Demonstranţii au incendiat un steag israelian improvizat în timpul unui protest Situaţii similare au fost în Istanbul şi Amman, la ambasadele Israelului.

Fostul lider al Hamas, Khaled Meshaal, a cerut susţinătorilor să organizeze proteste în faţa ambasadelor din întreaga lume, după lovitura asupra spitalului.

Gruparea militantă Hezbollah din Liban, susţinută de Iran, a denunţat ceea ce a spus că este „atacul mortal al Israelului asupra spitalului al Ahli din Gaza”, care este condus de biserica anglicană.

Grupul a cerut „o zi de furie fără precedent” împotriva Israelului şi a preşedintelui Biden.

Armata israeliană respinge acuzaţiile şi a anunţat că va publica dovezi, inclusiv filmări cu drone şi o conversaţie interceptată, care vor dovedi că un grup militant islamist a fost responsabil pentru explozia de la spitalul din Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici