Protestele continuă la Ferguson, după ce doi poliţişti au fost împuşcaţi de manifestanţi

Protestele au continuat joi în apropierea sediului poliţiei din Ferguson, în statul american Missouri, la o zi după ce doi poliţişti au fost împuşcaţi de manifestanţi, relatează NBC News.

155 afișări
Imaginea articolului Protestele continuă la Ferguson, după ce doi poliţişti au fost împuşcaţi de manifestanţi

Protestele continuă la Ferguson, după ce doi poliţişti au fost împuşcaţi de manifestanţi (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Protestatarii s-au adunat în apropiere de sediul poliţiei din Ferguson, scandând sloganuri precum "întregul sistem este vinovat". Cei aproximativ 100 de protestatari păreau să fie paşnici, deşi au blocat pentru scurt timp un drum şi au respins cererile poliţiştilor de a părăsi zona. Aproximativ 20 de ofiţeri erau prezenţi în zonă.

Anterior, un grup de lideri religioşi şi manifestanţi s-au rugat atât pentru cei doi ofiţeri răniţi prin împuşcare şi familiile lor, cât şi pentru protestatari şi întreaga ţară. "Cine a făcut acest lucru seara trecută nu provine din această comunitate", a declarat reverendul Traci Blackmon, amintind că niciun poliţist nu a fost împuşcat în cele câteva luni de proteste declanşate de cazul lui Michael Brown, adolescentul de culoare împuşcat mortal de un ofiţer alb, Darren Wilson, pe 9 august.

Doi poliţişti au fost împuşcaţi miercuri seara în timpul unui protest în faţa sediului de poliţie din Ferguson, iar anchetatorii îi caută în continuare pe suspecţi. Cei doi poliţişti au fost externaţi joi din spital, în timp ce părinţii lui Michael Brown au condamnat împuşcarea lor.

Anchetatorii au interogat joi mai multe persoane în acest caz, dar nu au fost efectuate arestări, a declarat sergentul Brian Schellman, un purtător de cuvânt al poliţiei din comitatul St. Louis. Autorităţile au oferit o recompensă de 10.000 de dolari pentru informaţii care conduc la arestarea suspecţilor în acest caz.

Mai mulţi oficiali din Ferguson, inclusiv comandantul poliţiei, Thomas Jackson, au demisionat în urma unui raport extrem de dur prezentat de Departamentul american al Justiţiei, care a constatat existenţa unor abuzuri de natură rasistă extinse atât în cadrul poliţiei, cât şi al tribunalului din oraş.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici