PROTESTELE DIN EGIPT: Focuri de armă şi grenade lacrimogene împotriva unei manifestaţii a islamiştilor la Cairo

Poliţia şi armata egipteană încercau, luni dimineaţa, să disperseze în forţă o reuniune a susţinătorilor preşedintelui înlăturat de armată Mohamed Morsi din faţa sediului Gărzii Republicane din Cairo, au declarat mai mulţi manifestanţi.

399 afișări
Imaginea articolului PROTESTELE DIN EGIPT: Focuri de armă şi grenade lacrimogene împotriva unei manifestaţii a islamiştilor la Cairo

PROTESTELE DIN EGIPT: Focuri de armă şi grenade lacrimogene împotriva unei manifestaţii a islamiştilor la Cairo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am văzut cu propriii mei ochi oamenii asupra cărora s-a tras", a declarat unul dintre ei. El a adăugat că forţele de ordine au urmărit ulterior numeroşi manifestanţi.

Un alt manifestant a anunţat că forţele de ordine au tras în aer cu muniţie de război şi au lansat numeroase grenade lacrimogene.

"Sunt mulţi răniţi, dar nu avem încă un număr exact", a continuat el.

"Ei vor să determine manifestanţii să plece", aceştia afirmând că îşi vor continua manifestaţiile "pe o durată nelimitată", a apreciat el.

Vineri, în acelaşi loc, patru islamişti au fost ucişi în schimburi de focuri cu armata.

Susţinătorii Fraţilor Musulmani, mişcare din care provine Morsi, s-au mobilizat masiv de zece zile în diferite zone din Cairo pentru a apăra "legitimitatea" fostului şef al statului, primul preşedinte ales democratic din istoria ţării.

Miercuri seara, armata l-a demis pe Morsi în urma unor manifestaţii de o amploare inedită în Egipt. Forţele de securitate au lansat apoi o vastă campanie de arestări în rândul membrilor puternicei confrerii, încarcerând mai mulţi lideri ai săi de rang înalt.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici