Protestele din Iran | Reacţia şefului Poliţiei de la Teheran după ce forţele de ordine ar fi deschis focul asupra protestatarilor

Forţele de ordine de la Teheran nu au deschis focul asupra manifestanţilor în cursul protestelor faţă de doborârea unui avionul de pasageri, ofiţerii primind ordin să acţioneze cu moderaţie, a afirmat Hossein Rahimi, şeful Poliţiei din capitala Iranului, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

4116 afișări
Imaginea articolului Protestele din Iran | Reacţia şefului Poliţiei de la Teheran după ce forţele de ordine ar fi deschis focul asupra protestatarilor

Protestele din Iran | Reacţia şefului Poliţiei de la Teheran după ce forţele de ordine ar fi deschis focul asupra protestatarilor

Înregistrări postate duminică pe reţelele de socializare au arătat oameni răniţi, bălţi de sânge, iar martorii oculari au relatat că s-au auzit focuri de armă în cursul protestelor de la Teheran. Agenţia Reuters transmite că nu a putut momentan confirma imaginile şi relatările martorilor.

"La proteste, poliţia în mod sigur nu a deschis focul pentru că ofiţerii din cadrul poliţiei capitalei au primit ordine să acţioneze cu moderaţie", a afirmat Rahimi.

Mii de persoane au protestat duminică faţă de doborârea avionului, scandând sloganuri împotriva ayatollahului Ali Khameneni, liderul suprem al Iranului.

Violenţe au izbucnit în Piaţa Azadi din Teheran, iar forţele de ordine au utilizat gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestanţilor, potrivit publicaţiilor The New York Times şi Independent.

Regimul de la Teheran a recunoscut sâmbătă că o unitate antiaeriană a Gardienilor Revoluţiei a doborât din greşeală avionul companiei Ukrainian Airlines, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord. Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici