Protestele din Myanmar. Noi acuzaţii pentru Aung San Suu Kyi, mai mulţi ani de închisoare

  • Aung San Suu Kyi a fost văzută astăzi pentru prima oară după ce a fost reţinută în urma loviturii de stat împotriva guvernului democratic, de acum o lună.
  • Suu Kyi a avut astăzi înfăţişare în faţa instanţei.
  • Ea a participat online şi a cerut timp să se consulte cu echipa sa de avocaţi după ce i-au fost aduse acuzaţii suplimentare.
1792 afișări
Imaginea articolului Protestele din Myanmar. Noi acuzaţii pentru Aung San Suu Kyi, mai mulţi ani de închisoare

Aung San Suu Kyi a fost văzută pentru prima dată după ce pe 1 februarie ea a fost reţinută şi trimisă în arest la domiciliu. Suu Kyi este acuzată că a adus în ţară ilegal două aparate radio tip walkie talkie şi de încălcarea legii privind dezastrele naturale. Însă, luni, i-au fost adăugate alte acuzaţii la dosar: încălcarea restricţiilor COVID-19 în timpul campaniei electorale şi instigare la frică.

Pentru primele acuzaţii, Suu Kyi era suspectă de 3 ani de închisoare. Odată cu noile acuzaţii, instanţa urmează să decidă câţi ani în plus se vor adăuga sentinţei. Următoarea înfăţişare în acest caz va fi pe 15 martie, conform BBC.

Protestele împotriva loviturii de stat din Myanmar au continuat şi luni, cu toate că duminică a fost cea mai sângeroasă zi de până acum: cel puţin 18 protestatari au fost omorâţi, după ce poliţia a deschis focul, şi mai mulţi au fost grav răniţi.

Armata din Myanmar a preluat puterea printr-o lovitură de stat împotriva guvernului democratic ales de laureata premiului Nobel Aung San Suu Kyi. Aceasta a fost reţinută împreună cu alţi lideri ai partidului său, Liga Naţională pentru Democraţie (NLD).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici