Protestele din România, în presa internaţională: Participanţii, nemulţumiţi de activitatea partidului de guvernământ

Zeci de mii de oameni au protestat, duminică seara, în peste 80 de oraşe din România faţă de faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei şi faţă de modificările aduse Cosului Fiscal, iar presa internaţională a relatat despre nemulţumirea românilor ieşiţi în stradă.

2897 afișări
Imaginea articolului Protestele din România, în presa internaţională: Participanţii, nemulţumiţi de activitatea partidului de guvernământ

Protestele din România, în presa internaţională: Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă, în Capitală şi peste 80 de oraşe

The Associated Press şi Washington Post au scris despre protestele ce din România, menţionând că românii sunt nemulţumiţi de activitatea partidului de guvernământ, pe care l-au numit ”ciuma roşie”.

”Protestatarii, care au avut un mic conflict cu forţele de ordine, au numit partidul de guvernământ ciuma roşie, mii de persoane adunându-se pe stradă în oraşele Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Sibiu şi Constanţa”, a scris AP.

Euronews a precizat că la protestele din Bucureşti au participat 20.000 de oameni, fiind nemulţumiţi de propunerile de modificare a legilor justiţiei.

”Procurorii au investigat în ultimii zece ani sute de oficiali, inclusiv foşti prim-miniştri, în cadrul eforturilor anticorupţie. Reforma judiciară propusă de putere a fost criticată de Comisia Europeană, diplomaţi străini şi de mii de magistraţi”, potrivit Euronews.

Agenţia de presă Reuters a precizat că, în total, aproximativ 50 de mii de oameni au manifestat în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, iar manifestanţii i-au numit pe guvernanţi ”hoţi”.

Potrivit Deutsche Welle, românii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva planului de a reduce puterea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, amintind că este pentru a doua oară în acest an când propunerile de modificare a legilor justiţiei trezesc nemulţumirea oamenilor.

Noi proteste au fost organizate, duminică, în Bucureşti şi în peste 80 de alte oraşe din România şi din străinătate. Manifestaţiile au avut loc sub sloganul „STOP Legile Justiţiei! Nu scăpaţi!”. Mii de oameni au protestat şi pe străzile din Cluj, Braşov, Sibiu, Iaşi, Constanţa, Craiova sau Timişoara.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici