PROTESTELE din TURCIA: Mii de persoane invadează din nou piaţa Taksim din Istanbul. BILANŢUL violenţelor a ajuns la trei morţi şi peste 2.000 de răniţi - FOTO

Mii de persoane reunite la apelul a două sindicate s-au adunat miercuri după-amiază în piaţa Taksim din Istanbul, în cea de-a şasea zi de manifestaţii împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan.

888 afișări
Imaginea articolului PROTESTELE din TURCIA: Mii de persoane invadează din nou piaţa Taksim din Istanbul. BILANŢUL violenţelor a ajuns la trei morţi şi peste 2.000 de răniţi - FOTO

PROTESTELE din TURCIA: Mii de persoane invadează din nou piaţa Taksim din Istanbul. BILANŢUL violenţelor a ajuns la trei morţi şi peste 2.000 de răniţi - FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 18:00 - Bilanţul violenţelor din Turcia a ajuns la trei morţi şi peste 2.000 de răniţi

Încă o persoană a murit miercuri, în urma protestelor din Turcia, bilanţul ajungând la trei morţi şi peste 2.000 de răniţi, anunţă autorităţile turce, citate de site-ul ziarului Hurriyet.

Ethem Sarisülük, un activist turc care fusese rănit la cap în cursul violenţelor de la Ankara, a decedat la spital.

Informaţia a fost dezvăluită de un reprezentant al Asociaţiei Medicale din Turcia (TTB).

Astfel, bilanţul violenţelor din Turcia a ajuns la trei morţi şi peste 2.000 de răniţi.

Plecaţi din două locuri diferite, manifestanţii au invadat piaţa Taksim, centrul mişcării de contestare care afectează Turcia, purtând drapele roşu cu alb şi cerând demisia şefului Guvernului.

"Taksim, rezistă, muncitorii vin!", scandau manifestanţii.

Cel puţin 10.000 de manifestanţi, unii purtând insigne cu imaginea fondatorului Turciei moderne, Mustafa Kemal Atatürk, au defilat în capitala Ankara în mijlocul unei mări de drapele turce, a constatat o jurnalistă a AFP.

"Această naţiune nu se va înclina în faţa ta!", au strigat protestatarii adresându-i-se şefului Guvernului.


Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici