PROTESTELE DIN TURCIA: Poliţia a folosit tunuri cu apă împotriva manifestanţilor adunaţi din nou în piaţa Taksim din Istanbul

Poliţia turcă a utilizat tunuri cu apă pentru a dispersa miile de manifestanţi care s-au întors sâmbătă în piaţa Taksim din Istanbul, după mai multe zile de calm care au urmat celor trei săptămâni de proteste fără precedent faţă de guvernul de orientare islamistă, a constatat un jurnalist AFP.

688 afișări
Imaginea articolului PROTESTELE DIN TURCIA: Poliţia a folosit tunuri cu apă împotriva manifestanţilor adunaţi din nou în piaţa Taksim din Istanbul

PROTESTELE DIN TURCIA: Poliţia a folosit tunuri cu apă împotriva manifestanţilor adunaţi din nou în piaţa Taksim din Istanbul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestanţii s-au adunat în piaţa Taksim pentru a comemora asaltul poliţiei realizat cu o săptămână mai devreme în parcul Gezi, adiacent pieţei şi ultimul bastion al contestării antiguvernamentale.

Contestatarii l-au huiduit pe premierul Recep Tayyip Erdogan, solicitând demisia acestuia şi scandând "este doar începutul, vom continua lupta", înainte de a arunca garoafe roşii în piaţă şi pe treptele ce duc către parcul Gezi, în semn de omagiu pentru morţii, răniţii şi persoanele arestate în cursul represiunii manifestanţilor de către poliţie.

Însă după o oră şi jumătate şi după somaţii de a evacua piaţa, poliţia a intrat în acţiune, sute de poliţişti împingând mulţimea cu scuturile, fiind sprijiniţi de tunuri cu apă.

În schimb, poliţia nu a folosit gaze lacrimogene în piaţă, a căror utilizare masivă împotriva manifestanţilor în cursul ultimelor săptămâni a fost foarte criticată, mai ales de către asociaţile de medici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici