PSD Suceava propune PD formarea unei comisii mixte pentru verificarea corectitudinii referendumului

PSD Suceava a propus, joi, organizaţiei sucevene a PD, să formeze o comisie mixtă pentru referendum, în condiţiile în care democraţii suceveni au suspiciuni privind posibile fraude la votul din 19 mai, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1 afișare

Purtătorul de cuvânt al campaniei electorale PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, într-o conferinţă de presă, că doreşte să fie evitate orice fel de suspiciuni privind fraudarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, arătând că propune organizaţiei PD Suceava, care a avertizat că există pericolul fraudării, să facă o comisie mixtă.

"E o propunere foarte serioasă şi consider că e corect să o accepte pentru că atât PSD, cât şi PD sunt partide de opoziţie”, a spus Nechifor.

El a arătat că ar fi bine să existe o astfel de comisie astfel încât să nu mai fie persoane care să voteze de cinci ori, făcând referire la fostul vicepreşedinte al PD Suceava, Brînduşel Nichitean, care a fost depistat că a votat de cinci ori la alegerile generale din 2004.

Totodată, Nechifor a spus că PSD Suceava îşi propune să colecteze toate modelele de buletin de vot ce sunt împărţite de PD în judeţ pentru că acestea sunt deşeuri şi Suceava este un judeţ turistic unde mediul trebuie protejat. "Vom colecta toate aceste deşeuri de hârtie pentru că dorim să ocrotim mediul. Totodată, vom vota «DA» şi pentru un mediu politic curat”, a spus Nechifor.

PD Suceava a anunţat că a tipărit o sută de mii de modele de buletine de vot cu ştampila votat pe „NU”, pe care le va împărţi în judeţ.

Pe de altă parte, preşedintele PD Suceava, Eugen Constantin Uricec, a declarat că o monitorizare separată va avea rezultate mai bune. "E foarte bine că şi PSD se preocupă de eventuala fraudare şi că se pronunţă pentru corectitudine şi buna desfăşurare a referendumului”, a spus Uricec. El a subliniat că din cele două partide care îl susţin pe preşedintele Traian Băsescu, doar PD va avea reprezentanţi în secţiile de votare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici