Pugilistul ucrainean Galinichev, medaliat olimpic, a murit la 22 de ani, luptând în război cu Rusia

  • Pugilistul ucrainean Maksym Galinichev, medaliat la Jocurile Olimpice de vară pentru tineret, a fost ucis în războiul dintre Ucraina şi Rusia.
  • El avea vârsta de 22 de ani.
  • Galinichev servea pentru Brigada 25 aeropurtată Sycheslav din Ucraina, în regiunea Luhansk, unde a murit, relatează insidethegames.
1113 afișări
Imaginea articolului Pugilistul ucrainean Galinichev, medaliat olimpic, a murit la 22 de ani, luptând în război cu Rusia

Pugilistul ucrainean Galinichev, medaliat olimpic, a murit la 22 de ani, luptând în război cu Rusia

Se pare că pugilistul lupta în război din mai 2022 şi refuzase să participe la Campionatele Europene de Box Masculin din acest an ale Confederaţiei Europene de Box (EUBC), desfăşurate în Armenia în luna mai a anului trecut, pentru a se concentra asupra ajutorării ţării sale în luptă.

Skeletonistul ucrainean Vladyslav Heraskevych a postat pe reţelele de socializare un mesaj despre Galinichev după moartea sa, spunând "glorie eroului".

Galinichev a obţinut o medalie de argint la categoria sub 56 de kilograme la Jocurile Olimpice de vară pentru tineret de la Buenos Aires 2018.

În acel an, Galinichev a câştigat, de asemenea, aurul la Campionatele Europene de Box pentru Tineret EUBC, înainte de a continua să concureze la nivel internaţional în evenimente pentru seniori.

Galinichev este unul dintre numeroşii atleţi ucraineni care au murit în luptă de la invazia pe scară largă a Rusiei din februarie anul trecut.

Federaţia de Box din Ucraina (FBU) a refuzat să trimită sportivi la Campionatele Mondiale feminine ale Asociaţiei Internaţionale de Box (IBA), din cauza prezenţei boxerilor ruşi şi belaruşi.

Vicepreşedintele FBU, Oleg Ilchenko, a declarat pentru site-ul de ştiri ucrainean Suspilne Sport că boxerii săi nu vor concura pe aceeaşi scenă cu sportivii din "ţările agresoare".

IBA, condusă de oficialul rus Umar Kremlev, a ridicat interdicţia ca boxerii din Rusia şi Belarus să concureze sub propriul steag în octombrie anul trecut, în ciuda recomandărilor contrare ale Comitetului Olimpic Internaţional, din cauza războiului din Ucraina.

Sportivilor ruşi şi belaruşi li s-a interzis în mare parte să concureze în evenimente internaţionale din cauza războiului din Ucraina, dar Comitetul Olimpic Internaţional ia în considerare posibilitatea de a-i readmite ca neutrali.

Măsura a stârnit furie în Ucraina, Comitetul Naţional Olimpic al Ucrainei ameninţând că va boicota Paris 2024 dacă sportivilor din Rusia şi Belarus li se va permite să participe.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
box,
deces,
galinichev

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici