Purtătorul de cuvânt al reţelei al-Qaida, arestat în Pakistan

Un purtător de cuvânt de origine americană al reţelei teroriste al-Qaida a fost arestat în Pakistan, au declarat surse guvernamentale pakistaneze, citate de CNN.

21 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al reţelei al-Qaida, arestat în Pakistan

Purtătorul de cuvânt al reţelei al-Qaida, arestat în Pakistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Adam Gadahn, născut în California şi cunoscut şi drept Azzam Americanul, a fost reţinut duminică la Karachi, conform surselor citate.

În ultimii ani, Gadahn a publicat pe site-uri islamiste mai multe înregistrări conţinând mesaje ale reţelei al-Qaida. În decembrie, el a publicat un mesaj video în engleză, în care prezenta condoleanţe pentru victimele musulmane ale atacurilor insurgenţilor din Afganistan sau Pakistan.

În 2006, Gadahn a fost acuzat de trădare şi furnizare de sprijin pentru terorişti, iar administraţia americană a anunţat o recompensă de 1 milion de dolari pentru informaţii care pot duce la arestarea sa. Într-o înregistrare publicată în 2008, el a anunţat că renunţă la cetăţenia americană şi şi-a distrus paşaportul.

Într-o înregistrare publicată duminică, el i-a adus un omagiu autorului de origine palestiniană al atacului armat de la baza militară americană Fort Hood, afirmând că acesta a "deschis calea" pentru alţi musulmani.

Maiorul Nidal Hasan, psihiatru militar şi cetăţean născut în Statele Unite, este acuzat de crimă cu premeditare, după ce a deschis focul, în noiembrie 2009, la baza militară Fort Hood, omorând 13 persoane şi rănind alte 32. "Fratele Nidal Hasan este un pionier, un deschizător de drumuri şi un model care a deschis o uşă şi a arătat o cale pentru orice musulman care se află printre necredincioşi", afirma Gadahn.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici