Puterile europene şi-au epuizat resursele în războiul din Ucraina. În luna iulie nu au promis niciun ajutor militar Kievului

Marile guverne europene nu au promis niciun nou ajutor militar Ucrainei în luna iulie, prima lună în care acest lucru s-a întâmplat de când Rusia a invadat vecinul său pro-occidental, potrivit unui studiu publicat joi.

3039 afișări
Imaginea articolului Puterile europene şi-au epuizat resursele în războiul din Ucraina. În luna iulie nu au promis niciun ajutor militar Kievului

Ucraina, care se bazează în mare măsură pe ajutorul militar şi economic al Occidentului, a primit doar aproximativ 1,5 miliarde de euro în noi promisiuni de asistenţă în iulie, ceea ce a dus totalul la 84,2 miliarde de euro între jumătatea lunii ianuarie şi începutul lunii august.

Niciuna dintre aceste promisiuni nu a venit din partea Marii Britanii, Franţei, Germaniei, Spaniei, Italiei sau Poloniei, cele mai mari şase ţări europene, exceptând Rusia şi Ucraina.

"În iulie, ţările donatoare nu au iniţiat aproape niciun ajutor nou", a declarat Christoph Trebesch, şeful Institutului Kiel pentru Economie Mondială, care a analizat datele, şi care se ocupă de urmărirea sprijinului acordat Ucrainei.

Trebesch şi Ukraine Support Tracker au evidenţiat marile puteri ale UE, Germania, Franţa, Italia şi Spania, care nu au făcut nicio promisiune nouă.

Economistul a subliniat că "scăderea sprijinului militar nu este de bun augur pentru planurile Ucrainei de contraofensivă".

"Scăderea sprijinului creşte probabilitatea unui impas sau a unor noi avansuri ruseşti", a scris Trebesch joi pe Twitter, potrivit The Moscow Times.

Statele Unite rămân liderul detaşat în rândul ţărilor donatoare ale Ucrainei, cu un sprijin angajat de peste 40 de miliarde de euro între jumătatea lunii ianuarie şi începutul lunii august, potrivit tracker-ului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici