Putin a reapărut în public, după zece zile de absenţă şi speculaţii. IMAGINI cu liderul de la Kremlin - FOTO, VIDEO

Vladimir Putin participa luni la o întâlnire cu omologul său kârgâz Almazbek Atambaiev la Palatul Konstantinovski de la Strelna, lângă Sankt Petersburg, după zece zile de absenţă şi un val de speculaţii despre locul în care se afla şi sănătatea celui mai puternic om din Rusia, relatează Tass online.

9718 afișări
Imaginea articolului Putin a reapărut în public, după zece zile de absenţă şi speculaţii. IMAGINI cu liderul de la Kremlin - FOTO, VIDEO

Putin a reapărut în public, după zece zile de absenţă şi speculaţii. IMAGINI cu liderul de la Kremlin (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Este vorba despre a doua întâlnire între cei doi preşedinţi de la începutul lui 2015, precizează agenţia rusă de stat.

Putin a apărut ultima dată în public pe 5 martie, când l-a primit pe premierul italian Matteo Renzi la Kremlin.

 

Vladimir Putin, în vârstă de 62 de ani, şi-a anulat săptămâna trecută participarea la o serie de evenimente planificate anterior, inclusiv o vizită în Kazahstan, o republică din Asia Centrală, şi semnarea unui acord cu republica separatistă georgiană Osetia de Sud, relatează AFP pe site.

 

Absenţa sa neobişnuit de lungă din public a declanşat un adevărat val de speculaţii cu privire la motive, inclusiv că liderul rus ar fi devenit tată, ar fi fost înlăturat de la putere printr-o lovitură de palat, s-ar fi îmbolnăvit, şi-ar fi făcut o operaţie estetică sau ar fi murit.

O serie de glume morbide s-au propagat ca un incendiu pe reţele de socializare - ultimul bastion al libertăţii de exprimare în Rusia - iar hashtagul #Putinumer (#Putinmort) a devenit foarte popular pe Twitter.

Purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov a declarat că preşedintele rus este sănătos, respingând zvonurile, pe care le-a catalogat drept o "nebunie de martie".

Canalul independent de televiziune pe Internet Dojd (Ploaie) a anunţat duminică, citând surse neprecizate, că preşedintele rus a făcut o gripă şi s-a retras la reşedinţa de pe Lacul Valdai (nord).

Rusia marchează săptămâna aceasta un an de la referendumurile organizate în pripă în Peninsula ucraineană Crimeea care au condus la anexarea teritoriului din nordul Mării Negre.

Putin a declarat, într-un documentar difuzat duminică, cu această ocazie, că Rusia era pregătită, în urmă cu un an, să-şi pună forţele nucleare în stare de alertă de război din cauza situaţiei din Crimeea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici