Putin a semnat decretul privind recrutarea militară de toamnă

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care stabileşte campania recrutare de toamnă, chemând 130.000 de cetăţeni la serviciul militar obligatoriu, se arată într-un document postat vineri pe site-ul guvernului, relatează Reuters.

1435 afișări
Imaginea articolului Putin a semnat decretul privind recrutarea militară de toamnă

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Toţi bărbaţii din Rusia cu vârste între 18 şi 27 de ani sunt obligaţi să efectueze un serviciu militar de un an sau o pregătire echivalentă în timpul studiilor superioare.

Măsura lui Putin vine în contextul în care forţele armate ruseşti continuă „operaţiunea militară specială” în Ucraina, aflată în cea de-a 20-a lună.

Preşedintele, care a semnat un ordin în martie prin care a chemat 147.000 de persoane pentru campania de primăvară, a declarat luna aceasta că se pregăteşte pentru un război lung în Ucraina.

În iulie, camera inferioară a parlamentului rus a votat pentru a creşte vârsta maximă la care bărbaţii pot fi înrolaţi la 30 de ani, de la 27 de ani. Noua legislaţie intră în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Anul trecut, Rusia a anunţat un plan de creştere a personalului de luptă profesionist şi recrutat cu peste 30%, până la 1,5 milioane, o sarcină ambiţioasă, îngreunată de pierderile grele, dar nedeclarate, din Ucraina.

Ucraina spune că nu se va odihni până când până când ultimul soldat rus nu va fi expulzat de pe teritoriul său. Occidentul spune că vrea să ajute Ucraina să învingă Rusia - un obiectiv despre care oficialii de la Kremlin spun că este un vis nerealist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici