Putin anunţă că retrage Rusia din tratatul de control al armelor nucleare şi pune capacităţile nucleare în stare de alertă

Preşedintele Vladimir Putin a suspendat marţi participarea Rusiei la tratatul de control al armelor nucleare încheiat cu Statele Unite, avertizând Washingtonul că Rusia a pus noi arme nucleare strategice terestre în stare de alertă, relatează Reuters.

2436 afișări
Imaginea articolului Putin anunţă că retrage Rusia din tratatul de control al armelor nucleare şi pune capacităţile nucleare în stare de alertă

Putin anunţă că retrage Rusia din tratatul de control al armelor nucleare şi pune capacităţile nucleare în stare de alertă

Rusia şi Statele Unite au încă vaste arsenale de arme nucleare rămase de la Războiul Rece, al căror număr este limitat în prezent de Noul Tratat START, care a fost convenit în 2010 şi care urmează să expire în 2026.

"Mă văd nevoit să anunţ astăzi că Rusia îşi suspendă participarea la Tratatul de reducere a armelor strategice", a declarat Putin în faţa elitei politice şi militare a ţării sale.

Liderul rus a declarat că unele persoane de la Washington se gândesc la reluarea testelor nucleare şi că, prin urmare, ministerul rus al apărării şi forţele ruse ar trebui să fie pregătite să testeze armele nucleare ruseşti dacă va fi necesar.

"Bineînţeles, nu vom face acest lucru mai întâi. Dar dacă Statele Unite vor efectua teste, atunci o vom face noi. Nimeni nu ar trebui să aibă iluzii periculoase că paritatea strategică globală poate fi distrusă."

Noul Tratat START a limitat ambele părţi la 1.550 de focoase nucleare.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici