Putin are în continuare susţinerea majorităţii ruşilor, susţine purtătorul său de cuvânt

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, candidat la preşedinţie în 2012, are în continuare susţinerea majorităţii ruşilor, în pofida manifestaţiilor masive de la Moscova, anunţă purtătorul de cuvînt al primului-ministru, Dmitri Peskov.

433 afișări
Imaginea articolului Putin are în continuare susţinerea majorităţii ruşilor, susţine purtătorul său de cuvânt

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"În calitatea de politician şi de candidat la preşedinţie, Vladimir Putin are în continuare susţinerea majorităţii", a declarat Peskov, în ceea ce este prima reacţie oficială după protestele de sâmbătă.

"În ceea ce priveşte revendicările manifestanţilor, opiniile lor au fost auzite. Noi le respectăm. Oamenii care au ieşit pe străzi sunt o parte importantă a societăţii, dar sunt în minoritate", a subliniat Peskov.

"Este evident că Putin este candidatul la preşedinţie care nu are concurent", adaugă el.

Zeci de mii de persoane au participat sâmbătă la Moscova la mitingul opoziţiei, care denunţă presupuse fraude înregistrate în scrutinul legislativ din 4 decembrie, câştigat de partidul Rusia Unită, al lui Vladimir Putin.

Fostul ministru rus al Finanţelor Aleksei Kudrin a declarat, sâmbătă, în cursul mitingului de la Moscova, că Rusia riscă să se confrunte cu "o revoluţie" dacă nu va exista dialog între putere şi opoziţie. "Este necesară o platformă de dialog, altfel va izbucni o revoluţie, vom pierde şansa unei schimbări pe cale paşnică în Rusia", a declarat Kudrin, pe care premierul Vladimir Putin îl consideră un prieten.

Kudrin, care a părăsit Ministerul Finanţelor în toamnă după disensiuni cu preşedintele Dmitri Medvedev, a cerut modificarea sistemului electoral rus înainte de 4 martie, când este programat scrutinul prezidenţial. De altfel, fostul ministru a cerut ca, după reforma electorală, să fie organizate alegeri legislative anticipate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici