Putin consideră legitimă şi necesară acţiunea Rusiei în Osetia de Sud

Premierul rus Vladimir Putin a denunţat sâmbătă "politicile criminale" ale conducerii georgiene şi a calificat drept "legitimă" şi "necesară" acţiunea Rusiei în Osetia de Sud.

52 afișări
Imaginea articolului Putin consideră legitimă şi necesară acţiunea Rusiei în Osetia de Sud

Putin consideră legitimă şi necesară acţiunea Rusiei în Osetia de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conflictul armat din regiunea separatistă s-a soldat cu "zeci de morţi" şi "sute de răniţi", a adăugat Putin, care a calificat drept "catastrofă umanitară" situaţia populaţiei din regiunea separatistă prorusă.

Premierul a făcut aceste declaraţii la Vladikavkaz, capitala republicii ruse Osetia de Nord, învecinată cu regiunea separatistă Osetia de Sud.

Vladimir Putin a mai declarat că Georgia a dat o "lovitură mortală" integrităţii sale teritoriale şi că îşi va recupera "cu dificultate" suveranitatea asupra Osetiei de Sud, după ce a atacat acest teritoriu.

El s-a deplasat în regiune pentru a evoca "ajutorul pentru Osetia de Sud în legătură cu evenimentele din republica" separatistă din Georgia, unde o ofensivă georgiană a fost lansată în cursul nopţii de joi spre vineri, potrivit presei ruse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici