Putin: Dominaţia Washingtonului va provoca "un pirozis" în Europa de Est

Influenţa crescândă a Statelor Unite în Europa de Est riscă să provoace "un pirozis" în aceste ţări, aşa cum s-a întâmplat, în trecut, şi sub influenţa fostei URSS, a afirmat preşedintele rus Vladimir Putin, la o întâlnire cu politologi, al cărei rezumat a fost publicat joi, relatează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Putin: Dominaţia Washingtonului va provoca "un pirozis" în Europa de Est

Putin: Dominaţia Washingtonului va provoca "un pirozis" în Europa de Est

"Cred că nu este bine nici pentru aceste ţări, nici pentru Statele Unite, deoarece mai devreme sau mai târziu, acest lucru va provoca acelaşi pirozis pe care l-a generat în aceste state dominaţia Uniunii Sovietice", a declarat Putin la o întâlnire cu politologi străini, desfăşurată la 14 septembrie, la Soci (sud).

Pirozisul este senzaţia de arsură care urcă din stomac prin esofag, până în gât, putând fi însoţită, uneori, de regurgitaţii involuntare.

"Ştiu că, din păcate, în unele ţări din Europa de Est, candidaturile nu doar ale miniştrilor Apărării, ci chiar şi ale funcţionarilor de rang inferior, sunt aprobate de ambasadorul Statelor Unite", a adăugat preşedintele rus.

"Acest lucru poate fi plăcut astăzi, dar mâine, el poate crea probleme", a apreciat Putin, adăugând că "şi bătrâna Europă (occidentală) este obligată să ia în calcul, în politica sa, interesele NATO".

"Astăzi, nu mai există prea multe ţări în lume care au plăcerea şi fericirea de a afirma că sunt suverane, ele pot fi numărate pe degete. Este vorba de China, India, Rusia şi alte câteva state", a apreciat Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici