Putin graţiază o tânără israelită de origine americană. Femeia a fost condamnată la peste şapte ani de închisoare pentru posesie de canabis

Tânara în vârstă de 27 de ani, condamnata la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru posesie de canabis, a obţinut graţiere din partea lui Vladimir Putin şi se va întoarce acasă alături de prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, relatează BBC

437 afișări
Imaginea articolului Putin graţiază o tânără israelită de origine americană. Femeia a fost condamnată la peste şapte ani de închisoare pentru posesie de canabis

sursa FOTO: Profimedia

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a graţiat-o pe Naama Issachar, o israelită de origine americană în vârstă de 27 ani, condamnată la şapte ani şi jumătate de închisoare, după ce autorităţile de la aeroport au descoperit că tânăra avea asupra ei 9,5 grame de canabis, relatează BBC.

Tânăra a fost încarcerată în luna aprilie a anului trecut, iar în urmă cu câteva zile a fost eliberată. Potrivit unei declaraţii oficiale a Kremlinului, gestul preşedintelui rus a fost unul bazat pe „principii umanitare”. 

Eliberarea femeii este o urmare a discuţiilor dintre Putin şi prim-ministrul Netanyahu în Israel, dar şi a unei întâlniri recente dintre Putin şi mama tinerei Yaffa Issachar. 

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a făcut numeroase solicitări preşedintelui Rusiei de a o elibera din închisoare şi a-i permite reîntoarcere în Israel. 

Conform unui oficial de la Kremlin, un rol foarte important în eliberarea tinerei l-a avut Patriarhul Ierusalimului Teofil al III-lea, care i-a oferit personal lui Putin scrisoarea pe care mama tinerei o adresase preşedintelui rus. 

Israel a cedat recent o proprietate din regiunea Vechiul Oraş al Israelului Societăţii Imperiale Palestina, o entitate religioasă afiliată Kremlinului. 

Regiunea respectivă, denumită Curtea lui Alexandru, a constituit timp de mai muţi ani subiect de dispută între două organizaţii ruse, până ce prim-ministrul Benjamin Netanyahu a decis că zona aparţine societăţii afiliate Kremlinului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici