Putin i-a dăruit lui Kim Jong Un o maşină. Cadoul ar putea fi o încălcare a sancţiunilor ONU

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a dăruit lui Kim Jong Un o maşină pentru a arăta "relaţiile lor personale speciale", a relatat agenţia de presă nord-coreeană KCNA.

1696 afișări
Imaginea articolului Putin i-a dăruit lui Kim Jong Un o maşină. Cadoul ar putea fi o încălcare a sancţiunilor ONU

Putin şi Kim au aprofundat legăturile în ultimele luni, în urma unei întâlniri a liderilor în Rusia în septembrie 2023 pentru a negocia un acord de armament.

Automobilul fabricat în Rusia pentru uzul personal al lui Kim a fost livrat duminică de o delegaţie rusă, a relatat agenţia de stat. Marca şi modelul vehiculului nu au fost dezvăluite, relatează CNN.

Sora liderului de la Phenian, Kim Yo Jong, i-a mulţumit lui Putin în numele fratelui ei şi a declarat că "darul serveşte ca o demonstraţie clară a relaţiilor personale speciale dintre liderii de vârf din Coreea de Nord şi Rusia", potrivit KCNA.

Cadoul lui Putin reprezintă o potenţială încălcare a sancţiunilor ONU împotriva Coreei de Nord, care interzic transferul oricăror "vehicule de transport" şi alte bunuri de lux către această ţară.

Kim are reputaţia de a prefera maşinile de lux şi a fost văzut călătorind în vehicule de lux, precum un Rolls-Royce şi o limuzină blindată Mercedes-Maybach Pullman Guard, evaluată la 1 milion de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici