Putin îi pedepseşte pe ofiţerii care au trimis tineri fără experienţă să lupte în Ucraina

  • Mai mulţi ofiţeri de armată din Rusia sunt cercetaţi după ce sute de recruţi au fost trimişi să lupte în Ucraina, a declarat marţi un procuror militar.
  • Preşedintele Vladimir Putin a negat în repetate rânduri că Rusia ar folosi tineri care sunt recrutaţi de stat pentru a servi în armată, afirmând că doar soldaţii şi ofiţerii profesionişti participă la operaţiunea sa militară.
  • Cu toate acestea, Ministerul Apărării a recunoscut în martie că unii au fost trimişi din greşeală să lupte.
11205 afișări
Imaginea articolului Putin îi pedepseşte pe ofiţerii care au trimis tineri fără experienţă să lupte în Ucraina

"Potrivit supravegherii Districtului Militar de Vest ... aproximativ 600 de soldaţi recrutaţi au fost atraşi în operaţiunea militară specială, toţi s-au întors cât mai curând posibil", a declarat procurorul Arthur Yegiev, vorbind în faţa Camerei superioare a Parlamentului rus, conform Reuters.

Ofiţerii care au permis acest lucru s-au confruntat cu proceduri disciplinare, inclusiv cu perspectiva concedierii, a spus el, fără a oferi mai multe detalii.

Problema implicării recruţilor în război este extrem de sensibilă în Rusia. Deşi Rusia a încetat să mai publice statistici cu privire la câţi dintre soldaţii săi au murit în Ucraina, estimările se ridică la câteva mii.

Unele asociaţii care reprezintă mame ale soldaţilor ruşi şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la recrutarea tinerilor pentru a lupta în pofida lipsei de pregătire adecvată. Toate părţile implicate în conflictul din Ucraina au sisteme de conscripţie, în care tinerii sunt obligaţi prin lege să facă serviciul militar.

Moscova, care a trimis mii de soldaţi în Ucraina la 24 februarie, afirmă că este angajată într-o "operaţiune militară specială" pentru a demilitariza ţara vecină şi a o scăpa de naţionaliştii periculoşi care ameninţă populaţia rusofonă.

Ucraina şi aliaţii săi resping afirmaţiile Rusiei ca fiind un pretext nefondat pentru a lansa un război de agresiune neprovocat, care a ucis mii de oameni, a distrus oraşe şi a determinat peste 6 milioane de persoane să fugă în străinătate.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici