Putin, înainte de întâlnirea cu Biden: „Relaţiile cu SUA se află la cel mai scăzut nivel din ultimii ani”

  • Putin l-a lăudat pe fostul preşedinte Donald Trump spunând despre acesta că este „un individ extraordinar, talentat.”
  • Putin şi Biden se vor întâlni miercuri la Geneva, într-o vilă elveţiană din secolul al XVIII-lea cu vedere la lacul Geneva
1000 afișări
Imaginea articolului Putin, înainte de întâlnirea cu Biden: „Relaţiile cu SUA se află la cel mai scăzut nivel din ultimii ani”

Foto: Pofimedia

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat înaintea întâlnirii cu preşedintele american Joe Biden de săptămâna viitoare că relaţiile SUA-Rusia sunt la punctul lor cel mai scăzut din ultimii ani.
 
"Avem o relaţie bilaterală care s-a deteriorat până la nivelul cel mai scăzut din ultimii ani," a spus Putin într-un interviu NBC News şi citat de Reuters.
 
Putin l-a lăudat pe fostul preşedinte Donald Trump spunând despre acesta că este „un individ extraordinar, talentat,” iar Biden, în calitate de politician de carieră, este „radical diferit faţă de Trump.”
 
Întrebat despre faptul că Biden l-a numit „criminal” Putin a spus că a auzit zeci de astfel de acuzaţii. „Nu mă îngrijorează câtuşi de puţin acest lucru,” a răspuns liderul de la Kremlin.
 
Biden, la începutul unei vizite de opt zile în Europa săptămâna aceasta, a spus: „Nu căutăm conflicte cu Rusia. Vrem o relaţie stabilă şi previzibilă, dar am fost clar: Statele Unite vor răspunde într-un mod ferm şi semnificativ dacă guvernul rus se angajează în activităţi dăunătoare.”
 
În ceea ce priveşte recentele atacuri ransomware pe care Statele Unite le-au urmărit până în Rusia, Putin a negat orice cunoştinţă a piratărilor şi i-a cerut lui Biden să ajungă la un acord cu el cu privire la spaţiul cibernetic, potrivit NBC News.
 
Putin şi Biden se vor întâlni miercuri la Geneva, într-o vilă elveţiană din secolul al XVIII-lea cu vedere la lacul Geneva. Casa Albă a declarat că Biden va aborda subiecte privind atacurile ransomware provenite din Rusia, agresiunea Moscovei împotriva Ucrainei, închiderea disidenţilor şi alte probleme care au tensionat relaţia celor două ţări.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici