Putin nu vede o pace la orizont. Liderul rus acuză: Kievul nu a respectat termenii a ceea ce el a descris ca fiind un acord preliminar de pace convenit în martie

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că Moscova nu vede nicio dorinţă din partea Ucrainei de a îndeplini termenii a ceea ce el a descris ca fiind un acord preliminar de pace convenit în martie.

6769 afișări
Imaginea articolului Putin nu vede o pace la orizont. Liderul rus acuză: Kievul nu a respectat termenii a ceea ce el a descris ca fiind un acord preliminar de pace convenit în martie

Putin nu vede o pace la orizont. Liderul rus acuză Kievul nu a respectat termenii a ceea ce el a descris ca fiind un acord preliminar de pace convenit în martie

Putin, care s-a adresat reporterilor în comentarii televizate după o vizită în Iran, a declarat că Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite se oferă să medieze conflictul dintre Rusia şi Ucraina.

Nu a existat un răspuns imediat din partea guvernului ucrainean la comentariile făcute de Putin în primele ore ale zilei de miercuri.

Putin, întrebat despre o posibilă întâlnire cu preşedintele ucrainean Zelenski, a declarat că Kievul nu a respectat termenii unui acord de pace preliminar despre care a spus că a fost "practic obţinut" în martie, fără a detalia.

"Rezultatul final, desigur... depinde de dorinţa părţilor contractante de a pune în aplicare acordurile la care s-a ajuns. Astăzi vedem că puterile de la Kiev nu au o astfel de dorinţă", a delcrat Putin.

Putin s-a întâlnit marţi, la Teheran, cu liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, aprofundând legăturile dintre cele două ţări care se află amândouă sub sancţiuni occidentale.

În timpul vizitei în Iran, Putin s-a întâlnit, de asemenea, cu preşedintele turc Tayyip Erdogan pentru a discuta despre un acord care ar relua exporturile de cereale din Marea Neagră ale Ucrainei, blocate acum de Rusia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici